Utställning nr + flytt

Den 25:e var vi som sagt på vår andra inoffare. Det var i Jälla och arrangör var Uppsala cockersällskap. Jag pysslade som fan med huden kvällen innan, peelade huden med socker och olivolja och badade. På morgonkvisten hade jag en enorm tur som hade Ivan som fixade all mat för dagen så att jag kunde koncenterara mig på att hålla nerverna i styr samt fixa med hunden.

Vi åkte dit runt 10, då vår ring började och satt och tittade en stund. Det var många fina kineser på plats. Vilket var hemskt kul att se, dock tyckte jag att det var lite dålig stämning runt ringen. Knappt någon som applåderade de andra hundarna som var inne i ringen. :S Ingen som tog sina motståndare i hand. Ja, lite så. Jag tycker personligen man gott kan både applådera och ta i hand. Det känns fint på nåt sätt.

Mathilda med sällskap kom förbi och vi tjötade och drack kaffe. Även min mamma och syster kom dit för att se Prizma. Egentligen skulle vi ställa mot två juniorklasstikar men väl inne i ringen så var vi ensamma. Dommaren, Sara Nordin, tittade på oss när vi sprang och pysslade så fint med Prizma på bordet. Prizma var rätt knölig på bordet men Sara Nordin lyfte upp henne i famnen och då vardet lugnt.

Vi fick Hp.

Sedan skulle vi in i Bästa tik klassen. Där gick vi mot en superfin pufftik, precis så liten och gladlynt som jag gillar. Jag tänkte då att det var klart. Men vi blev bästa tik och det var ju urkul! I BIR klassen mötte vi en snygg Lohamrahanne som var vackert röd. Min lilla gullegris knep dock BIR:et och jisses så glad jag blev! Två BIR på två utställningar! :D Inte illa pinkat!
Jag var så glad att jag kramade om Sara Nordin!!!

I gruppen gick det också bra den här gången. Vi blev BIG-3 a och hela vårt sällskap på 6 personer jublade och applåderade. Då ska ni veta att tjejen blev jagad av en liten "vavva" då vi skulle visa upp oss. Så hon var små stressad. Och hon har svårt att fokusera på mig i gruppen. Andra kineser stör inte lika mkt som andra raser. Ha ha, hon är en liten rasist som min uppfödare sa!

Kritiken löd:

"Mkt feminim. Härl. strl. Sött huvud o uttryck.
Bra ögon o öron. Normalt vinklad runt om.
Mkt bra ben o tassar. Välformad bröstkorg.
Mkt bra skinn. Crest o benhår breder ut sig lite för mkt.
Rör sig m lätt rastypiskt steg. Härligt virrig attityd. Trevligt temp."

Ja, vad säger man, jag är HUUUR stolt som helst! Nu är det bara öva och våga oss ut på lite mer större utställningar!

Vi har också hunnit flytta. Nu har vi ett fast hem. Vi bor i en liten etta på Ling och vi trivs toppenbra. Lagom stort för oss och mysigt! Vi har haft tur som har haft Ivan här några dagar. Prizma satt och tittade länge i fönstret efter honom imorse när han skulle i väg till skolan. Mitt lilla hjärta, hon har verkligen hittat en favorit!!! Och jag med. :D
Kan inte vara lyckligare! Nä, verkligen inte.

Jag älskar mina två hjärtan.


PM:et för nästa utställning kom i dag

Japp, fick PM:et inför nästa utställning i dag. Och jisses!!! Vi går in i den hårdaste rasen, dvs. det är flest anmälda hundar i vår ras. Hela 13 stycken kineser anmälda. Jag tänker att det kommer att bli skitkul! Ju mer kinesfolk desto roligare, vi har möjlighet att hälsa på andra med kines och spana på flera kineser. Hoppas stämningen blir rolig och härlig runt ringen. :D

Totalt är det 8 tikar. 2 stycken 4 - 6 månader. 3 i juniorklassen och 2 i unghundsklassen. Vi går i juniorklassen (9 - 15 månader) och det känns kul att gå med två andra hundar. Det ska bli spännande! Det är som sagt eeextremt hård konkurens på nästa utställning så vi går dit med glimten i ögat och gör vår grej. :D Jag hoppas på trevliga möten med människor och dessutom hoppas jag på att få se några tjusiga kineser!

Vi ska dessutom ställa 9 oktober i Jälla igen. Har jag tänkt. Och jag blir mer och mer sugen på att testa på Stora Stockholm. :D 

Hundutställning & annat

I dag mår jag sisådär, det piper i lungorna och jag hostar. I går hade jag en helvetesnatt där jag drack Noskapin vilket resulterade i att jag fick extremkramp i området runt diafragman. Jisses, den smärtan kan jag inte beskriva men det gör så satans ont.

Jag har hunnit med en tattuering också. Ett fyrklöver på foten. Jättenöjd är jag!

Men allra mest nöjd är jag över mig och min hund som debuterade i utställningsringen nu i Söndags. Vi åkte alltså till Vallentuna på en Inofficiell utställning. Det var två kineser anmälda. Och jag var fasiken ssskitnervös till att börja med men Mathilda var med oss hela vägen och stöttade. Vilket var superbra.

Det var rätt blåsigt och kallt, dvs. inget superväder för en kines. Men när vi väl skulle in i juniorklassen, där vi gick ensama, så var hunden ändå rätt taggad. Hon gick fint och stod duktigt och snällt på bordet trots alla mina jäkla nojor. Det var en kanondommare som var lugn och sansad.

Vi fick ett hp (hederspris) och gick däremot vidare till BIR-klassen (Bäst I Rasen) i och med att det inte var några hanar anmälda. I BIR-klassen mötte vi en fin veterantik som är norsk champion. Trots detta så knep Prizma BIR-rosetten och det var ju sjukt kul att det gick så bra första gången!!!

Vi fick fin kritik och god respons mot han som ställde veterantiken. Det varskit kul, nästan det som var roligast på hela utställningen, alltså den goda tonen utanför och i ringen! Så nu har jag blodad tand!

I kritiken stod det bland annat: "Trevligt temperament" vilket var det som värmde mest då jag hela tiden nojjat om just hennes tidigare beteende på bord vid ringträningar etc. Men hon skötte sig så jäkla bra. Så nu har jag INGET att skylla på.

Vi ställer igen den 25e september. På uppsala cockerklubbs inoffare. Där är konkurensen hårdare vad jag vet. Men vi ska dit och ha kul och träffa mera kinesfolk! Det kommer bli skitkul!

Jag fick pepp om att ställa på Stora Sthlm. Jag får se. Det vore ju kul men jag tror det är lite för stooort för oss. Även om man alltid kan gå dit och göra det för att det är kul.

Jag är glad att jag tvingade ut mig själv i ringen och att det stärkte mig. Nu ska vi fortstätta ge oss ut och stärka oss!

 


Kärleken är underbar!


7 Sep 2010

Alla dagar bara överraskar mig med sin fantastiska touch. Det må låta hur jäkla märkligt som helst för er andra. I och med att det handlar om vardagen, och de saker jag glädjer mig åt enbart är vardagliga saker. Men det som jag utelämnat är väl att jag är en specifik personlighet. Jag har levt länge på denna jord med diverse olika hinder. Jag gjorde dem till hinder.

Blanda lite depression, mani samt social fobi och booooom så får ni den cocktailen som utgjort mycket av det som faktiskt varit jag. Men i dag tillåter jag inte de begränsa mig. Trots att livet varit ett drama i varje aspekt - så har jag i dag lyckats vända dramat till en spännande och fungerande vardag där stabilitet är ett av ledorden.

En sådan simpel sak som att kunna gå upp på morgonen och äta frukost är en jädra bedrift. Flertalet rädslor har jag bemött under denna sommar. Jag har bland annat befunnit mig på stan utan att få någon form av ångest eller panik. Utan att bli stressad. Jag stod kvar i mitt mindfullness.

Jag har haft stunder i livet där det varit så svart och mörkt att jag tappade tron på det mesta. Tron på Gud, tron på mig själv... Men någonstanns så lyckades jag skapa ett liv - ett halvt fungerade sådant. Och det fungerade - om än halvt. Och bit för bit har jag gjort det helt. Det handlar om att förstå sig själv. Lära känna sig själv - förstå sina beteenden och ha modet att välja och välja bort vilka beteenden man vill ha och vill göra sig av med.

Det är en svår sak, att jobba med sig själv menar jag. Men det är essentiellt för sådana som jag. Det är därför, på grund av allt mörker, som jag i dag föresten kan se som ett ljus i och med att jag blivit den jag blivit genom all den smärta och sorg jag mött, som jag är så överraskad, tacksam och överrumplad över hur vardagen kan fungera så bra.

Det är fantastiskt att kunna vakna på morgonen. Äta frukost. Känna ett inre lugn och en nyfikenhet inför vad dagen skall komma att bjuda på. Det är fantastiskt att ta dagens första hundpromenad - oavsett väder. Det är fantastiskt att det fungerar att sätta sig ner och plugga - på en normal nivå. Inte 180 blås rakt in i väggen. Utan kontrollerat så att hjärnan inte bränner ut sig själv.

Det är fantastiskt att åka i väg mitt på dan tillsammans med min kärlek och äta lunch. Fixa saker och bara vara. Utan stress. Med så mycket kärlek i hjärtat att det är otroligt.

Nu vet jag vad kärlek är. Det är när livet - även vardagen - flyter på som den ska. Och varje nytt kapitel, varje ny rad, skänker en glimma ljus. Med ett leende på läpparna bemöter man allt. Med ett leende i hjärtat går man runt i världen - minut för minut. Kärlek till en annan människa är när man - tillsammans - övervinner alla hinder och när man - tillsammans - går igenom de fina stunderna. Det är när man blir tacksam över minsta leende, och varje sekund av kvalitet tid tillsammans. Men också varje stund av vardagsgöra tillsammans.

Jag är så tacksam. Tacksam över att jag någonstanns fortsatt att kämpa på. Gud hade en plan med allting. Det förstår jag ju nu. Och jag förstår också att fler "hinder" och "problem" kommer att ställa sig öga mot öga med mig. Men då har jag medlen för att ta mig igenom det hela. Jag är tacksam att jag har modet att förändra mig själv där jag känner att jag behöver det. Tacksam över att jag har sådan kärlek i mitt liv.

Jag säger bara S E R E N I T Y!

 


5 September 2010

Med risk för att låta jäkligt klyschig men fy faan, jag har haft de bäst under de senaste dagarna. Livet har varit så hemskt perfekt!

Jag har verkligen fått saker gjorda och umgåtts med världens finaste människa. Och sen med världens finaste hund också. Jag är så extremt handlingskraftig numera och det roligaste är att saker och ting faktiskt blir gjorda och sker. Inget mera ha böcker hemma från biblioteket i 7 månader utan att göra klart uppgifterna eller ligga-på-soffan-och-gnälla-över-att-uppgifter.

Jag har hunnit med så mycket!!!

- Skrev klart min skoluppgift på en pisskvart och lyckades även bli nöjd med det jag skrev.

- Lagat mat eller ja, fått mat lagad åt mig också kanske jag ska säga :D Men jag har ätit bra och nyttig mat!!!

- Sett till så att min mormor fått i ordning sitt internet

- Ordnat med en tattueringstid :D:D:D En till jaaaaaa....jag vet jag ska ju snart tattuera mig men det blir en liten innan dess :D

- Hunnit glida runt i skogarna med mina två hjärtan och bara njutit och plockat svamp. Kantareller, höst kantareller och taggsvamp!

- Lagat en sannslöst god jäkla pasta med färsk svamp!

- Bara kopplat av och njutit tillsammans med han med stort H. Känner mig bara så sjukt nära DIG!

- Dansat till Dub på Karlssons Kök. Med andra ord Meditive Sounds. *tummen upp*

- Fixat några knappar på en jacka

Ja. Och i dag hämtade jag PM:et från Vallentuna BKs hundutställning. 2 kineser anmälda. Det blir bra. Då slipper jag bli så hemskt nervös. Men det kommer bli redigt kallt för Prizma att springa runt utomhus. Ja ja. Det löser sig. Vi ska göra vårat bästa!

Dessutom kom äntligen papperna från Linköpings universitet! Ska hämta ut ett rekommenderat brev därifrån i morgon.

På hundfronten så händer det mycket. Min lilltjej ska få två små overaller. En fleece och en joggingdress. Jag ska beställa i morgon.

Det blev ingen hund med chokladanlag från den kull jag hade hoppats. Det blev 4 puffar varav tikarna är tingade och jag vill icke ha en hane. Så det får helt enkelt bli något annat. Jag har tjuvkikat på en annan kul. Far är spotted och mamma röd. Valparna redan nu helt ljuvliga. Har fallit för en pufftik och en nakentik. Ska ringa och höra om man kan få komma och kolla på dem och känna efter. För jag älskar verkligen tiken! Hanen är dessutom fin utställningshane. Ja...vi får se helt enkelt. Något blir det, men jag ska inte förhasta mig. Nästa hund ska kännas helt rätt!


Så måste jag ju bara säga, jag älskar dig Ivan.

1 September 2010

BLG var fantastiskt. Det är så härligt att komma till Matilda varje gång. För det första så harhon själv tre små hundaroch jag har aldrig den där oron att Prizma är i vägen eller stör som när jag tar med henne någon annanstans. Och hon verkade själv trivas riktigt bra.

För det andra så blir jag alltid lika förundrad över hur trevliga alla tjejer i BLG är. Det är välkomnande med öppna armar. Vilket är ovanligt för mig, men det är så himla kul! Det finns hopp om mänskligheten :D



Vi hade det riktigt trevligt uppe i BLG. Det var nyttigt för mig. Jag harmitt eget liv och jag är nöjd med det och främstav allt...jag lever det! Jag tar hand om det jag har. Vårdar vänskapen.

I går var det ringträning i Vasaparken så jag och Mathilda S möttes upp några timmar innan och åt mat på stan med hundarna. Vi käkade på Paninis uteservering. Givetvis var det lasagne. Jag älskar lasagnen. Där harviännu en vän som jag är tacksam över att jag har!!!

I Vasaparken var Prizma superduktig på marken. Tydligen hade någon sagt till Anki att vi såg ut som proffs. Ha ha. Hon knölade givetvis på bordet. Som inte ens var ett bord utan en bänk. Men på marken fick hon kika tänder och känna igenom trots att Prizma stod som en jäkla ostbåge i kroppen. Men hon ställde upp snyggt och varpigg och glad. Förhoppningsvis så går det bättre på vår utställningsdebut på bordet.

Jag älskar den där hunden oavsett om hon gillar utställning eller ej. Hon kommer alltid vara min stjärna. Huvudsaken är väl att jag vet att hon är världens hjärtligaste varelse. Hon behöver inte älska alla andra. Hennes kommande lillasyster kanske får ta och axla den rollen istället. Och springa i ringarna. Oavsett så älskar jag Prizma och  jag harju sett utvecklingen. Ingen dommare kommer att ha sett den och han dömmer bara det han ser där på dagen. Men jag kommer att ha det i åtanke varje utställning vart hon har varit och vart hon är i dag!







Gentleman - Unconditional Love

Intro:
Woman don't you lose your faith now
Everything it will be great now

Chorus:
Woman wipe those tears out of your eyes
This love is unconditional
This love is exceptional
Woman wipe those tears out of your eyes
You feel a bit emotional
Just come and get personal
Woman I'll make it fine for you
Time after time for you
I will read and translate the very signs fi you
I'm gonna turn your very water into wine for you
Polish down your little heart and keep that shine for you
Tomorrow is too late for a love that is true
I can wipe away your sorrow and make your life brand new
Every man needs a woman fi cut and go through
And Gentleman a needs you

Chorus

You say you have been hurt before
You're crying cause you nuh want to get hurt no more
I am not like the rest I'll make you feel secure
So much love in store
Baby you are the one that I adore
Nothing in this whole wide world that coulda get us down
There is no one in this world who coulda wear your crown
Always want you around
Just make a joyful sound

Chorus

My world is ma warranty
Make you know seh that my love is my guarantee
And babygirl apparently
You never imagine what it is life if you par with me
I'm gonna take you to a place where the moon shines brighter
Love is in the air so let us hold on tighter
Take you away from those vandals and fighters
You are the one that I would always try fa

Chorus




Never take for granted.

Even though it is unconditional love.


RSS 2.0